selidbe inostranstvo

Međunarodne selidbe u inostranstvo

Selidbe u inostranstvo ili iz inostranstva u Srbiju je još jedna od naših osnovnih usluga koja zbog posebnosti međunarodnog drumskog prevoza zahteva dobru organizaciju u smislu odabira adekvatnog kombi vozila ili kamiona i pripreme dokumentacije koja prati selidbene stvari. Naše bogato iskustvo i brojne uspešno obavljene međunarodne selidbe omogućavaju da ceo postupak preseljenja za klijenta bude jednostavan, lak i finansijski prihvatljiv.

Međunarodne selidbe u inostranstvo od vrata do vrata

selidbe inostranstvo, kompletna dokumentacija za međunarodne selidbe u inostranstvo od vrata do vrataUpravo zbog toga kod nas možete dobiti uslugu međunarodne selidbe u inostranstvo po sistemu od vrata do vrata sa i bez angažovanja profesionalnih radnika. U saradnji sa poslovnim partnerom specijalizovanim za poslove špedicija Beograd i carinjenja, sve poslove obavljamo na jednom mestu bez nepotrebnog gubljenja vremena i povećanih troškova. Takođe, vrlo je bitno pre same selidbe proveriti uslove za dobijanje carinskih olakšica koje po zakonu mogu pripadati klijentu koji se seli u inostranstvo i obrnuto iz inostranstva u Srbiju. Za potrebe transporta u inostranstvo ostale robe ili pojedinih stvari naš kombi prevoz je uvek na raspolaganju.

Usluge prevoza i selidbe u inostranstvo:

  • kombi i kamionski prevoz,
  • besplatna procena selidbe u inostranstvo,
  • profesionalni radnici,
  • špedicija i carinjenje selidbe,
  • selidba od vrata do vrata.

Carinske olakšice za selidbe

Svi naši državljani kada se vraćaju iz inostranstva u Srbiju za pokućstvo koje donose oslobođeni su plaćanja uvoznih dažbina ako vrednost selidbenih stvari (pokućstva) ne prelazi iznos 5.000 evra. Da biste ostvarili ovo pravo potrebno je pribaviti sledeće:

  • spisak selidbenih stvari odnosno detaljan popis sa okvirnom procenom vrednosti,
  • potvrda da ste na radu u inostranstvu proveli najmanje 2 godine koju pribavljate u našem Konzulatu ili u firmi u kojoj ste radili,
  • pisana izjava potpisana od strane korisnika sa unetim brojem pasoša, koja se odnosi na razlog selidbe tj.da se pokućstvo trajno seli u Srbiju.

Detaljno objašnjenje za tok selidbe kada se selite u inostranstvo i obrnuto kada se vraćate u Srbiju možete pročitati na blogu špedicije Beograd i našeg poslovnog partnera u članku Kako da obavim selidbu u inostranstvo.

Deo teksta sa bloga preuzet po odobrenju Špedicije Beograd.